България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Наслада за феновете: Wolf Fest събира рок музиканти от цял свят

България ще бъде представена от няколко групи

29.06.2022 | 10:05 Редактор: Искра Ангелова
Наслада за феновете: Wolf Fest събира рок музиканти от цял свят

"Wolf Fest - вълчата пътека" събира рок музиканти от цял свят на 8 и 9 юли в парка "Корминеш" в Челопеч. България ще бъде представена от група "Конкурент", Urban Grey и Drive Your Life.

"Ще участват по 6 групи на вечер, като в тях са включени и 2 български групи. А 2 от чуждестранните групи са носители на наградите "Грами". Ще изсвирим както най-яките си хитове, така и най-новите неща. На нас есента ни предстои албум, който е готов, ноември месец ще излезе. Пускаме някои от новите парчета, за да видим реакцията на публиката", каза фронтменът на група "Конкурент" Емил Анчев в студиото на "България сутрин".

Фестивалът се провежда за втора поредна година.

"Бяхме го отложили заради пандемията. Кметът на Челопеч иска там да е място, където да се слуша рок, да идват туристи. Там е красиво и нестандартно. Показателно е по продажбите", допълни Анчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

За "WolfFest - вълчата пътека" ще бъде построена огромна сцена.

"Има палатков лагер, който е безплатен. Той разполага с интернет, душ кабини, охрана - всичко, което трябва да го има на един фестивал. Първоначално повечето групи искаха да спят в София и от столицата да бъдат извозвани до Челопеч. Но след като им изпратихме няколко видеа с дрон какво представлява, всичките вече са настанени там", поясни музикантът.

А до края на лятото групата е ангажирана всеки петък и събота с концерти, като тази вечер им предстои благотворителен концерт в Самоков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК