България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Противопоставяне на млади и стари депутати: Липса на зрялост и груб език в НС

"Виждаме парламентарна криза, депутатите показват какво е обществото ни", заявиха Пепи Димитрова и Владимир Бостанджиев

20.06.2022 | 08:53 Редактор: Ваня Кузманова

Какво демонстрират народните представители с поведението си в парламента?

"Те демонстрират страст в работата си, което не е толкова лошо. Второто, което виждаме, е липса на опит и зрялост. Имаме голям процент млади депутати, които са незрели социално и личностно. От друга страна има и млади партии, в които няма ясно изградени правила. Всеки взима думата, използват се думи, които на трибуната бяхме позабравили, защото има много емоции. Добрата новина от това е, че имаме нови депутати, които не са уморени, каквито са голям процент от старите", заяви PR експертът Пепи Димитрова в студиото на "България сутрин"

По думите ѝ, ако се караха с тази страст, за да се решат проблемите в страната, нямаше от какво да се тревожим. 

"Притеснителното е, че те се карат кой какъв е. Един дебат, който по-скоро прилича на ученически. Наблюдава се инфантилен ентусиазъм от едната страна и едно арогантно поведение от страна на старите", допълни Димитрова. 

Психологът Владимир Бостанджиев посочи пред Bulgaria ON AIR, че виждаме парламентарна криза. 

"Ситуацията никак не е спокойна, но не бих тръгнал да обяснявам поведението на тези хора, чиято задача е да излъчат нормални решения за държавата. Ние очакваме едно стабилно управление на държавата и това очевидно няма да се случи по този начин, а с това да говорят помежду си. Просто няма диалог и тогава тръгват емоциите и гневът. Наблюдаваме противопоставяне между млади и стари", каза той. 

"Никаква история не се написа предната седмица и тази ще го докаже. Нищо особено в исторически план не се случва, но хората участници мислят, че това е техният звезден миг. В персонален план това е техният звезден миг", коментира Пепи Димитрова. 

Бостанджиев посочи, че сигналът, който дава поведението на депутатите към избирателите е, че имаме криза

Мнението на психолога е, че тези жестове определено дават едно послание и това е "Ние сме тук. Ние няма да отстъпим и ще се борим докрай".

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК