Радев: НС не е тържище - едните купуват депутати, другите договорят връщане на корупционния модел

Президентът поиска премиерът да отстои националния интерес на България в Брюксел спрямо РСМ

17.06.2022 | 12:10 Редактор: Тодор Петров

"Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система. Българският парламент не е тържище - едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма" - с тези думи президентът Румен Радев коментира актуалната политическа обстановка.

Държавният глава видя братуване между политически противници в името на властта. По думите му хората очакват бързи решения, защото животът поскъпва. 

"Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от дейността му по решаване на неотложните задачи", каза още Радев. 

"Кабинетът трябва да разсее всякакви съмнения, че може да отстъпи от ветото на РСМ. Премиерът трябва да отстои националния интерес в Брюксел. НС и българите трябва да знаят точно каква позиция ще отстоява министър-председателят. Всяко хитруване или опити за подмяна на националната позиция ще има тежки последствия", категоричен бе президентът.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
корупция
преди 1 година
Защо "купуването и продаването на гласове е престъпление", а на депутати - не?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 3
Pit
преди 1 година
Ти и Нинова сте виновни за ситуацията..Най неграмотното правителство и най неспособния Президент. Сигнализирай за неуместен коментар