България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Продължаваме промяната": Готови сме за избори, бюджетът се крепи на морала на депутатите

"Правим всичко възможно да намерим политическия диалог", изтъкна Георги Гвоздейков

15.06.2022 | 09:00 Редактор: Теодора Патронова

"Както заявявахме многократно, ние разчитаме на всеки един български депутат, който е отговорен, с висок морал и е пряко ангажиран с благоденствието на всеки един български гражданин. Отворени сме да приемем всеки един човек, който притежава тези качества", заяви депутатът Георги Гвоздейков от "Продължаваме промяната" в "България сутрин".

Той изтъкна, че всички български депутати са се заклели да служат единствено на интереса на народа. 

"В тази актуализация на бюджета са заложени доста антикризисни мерки за подкрепа на българския народ и бизнес, така че ние се надяваме на морала на всички български депутати - да решат да подкрепят благоденствието на българските граждани. Математиката в случая не е фактор. Най-важно е в момента да излезем от кризата, така че решението на всеки един депутат се крепи единствено на морала", подчерта Гроздейков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е прецедент Министерството на регионалното развитие да поиска още 3,2 млрд. лв. повече в бюджета, така че тези пари са необосновани. Той обясни, че в бюджета са гласувани парите, които трябва да бъдат определени за ремонт и поддържане на пътища и всичко останало е спекула. Депутатът поясни, че щом парите се искат лично от министър Караджов, те не са съгласувани на коалиционен съвет.

"Ние работим и правим всичко възможно да намерим политическия диалог в името на гражданите и да преодолеем всички кризи. Разчитаме на това всеки един да направи своята преценка за какво е в Народното събрание и какви интереси трябва да изпълнява. "Продължаваме промяната" е готова за избори. В крайна сметка това е инструмент на демокрацията, който трябва да бъде употребен", посочи Гроздейков.

Какво ще се случи с управлението на държавата?

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" ще продължат успешно и без "Има такъв народ".
19%
В най-близко бъдеще ще има предсрочни парламентарни избори.
52%
Слави Трифонов ще размисли и "Има такъв народ" ще се върне в коалицията.
1%
Най-добрият вариант е да ни управлява служебен кабинет на президента Радев.
12%
ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще определят решенията на парламента.
4%
"Има такъв народ" се е договорила за бъдещо управление с ГЕРБ и ДПС.
11%
Общо 3223 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК