България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Украинците в Елхово се оплакаха, че са спали на студено, според кмета е било горещо

Самата база не е пригодена за такъв тип настаняване, каза Петър Киров

02.06.2022 | 07:36 Редактор: Тодор Петров

Украинските бежанци, които останаха в центъра за временно настаняване в Елхово, днес трябва да бъдат преместени в почивни бази в различни райони на страната. 

Вчера от пристигналите близо 600 души, в центъра останаха едва около 250. До напрежение в центъра се стигна заради оплаквания на някои от бежанците, че при пристигането им е нямало вода и храна, както и че са спали на студено. Някои са отказали и да пренощуват заради лошите, според тях, условия.

"Ситуацията е спокойна, вчера бяха изведени повече от половината бежанци. В момента има 250 човека в центъра. Прави се всичко възможно да бъдат изведени в държавни бази във вътрешността на страната", заяви кметът на Елхово Петър Киров в ефира на "България сутрин".

"Наистина условията не са много добри, защото центърът е предвиден като разпределителен - за мигранти, преминали нелегално границата. Нормално е да има неудобства за майки с деца. Беше прекалено топло в тези контейнери, нямат климатизация. Но самата база не е пригодена за такъв тип настаняване", каза още Киров за Bulgaria ON AIR

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кико
преди 1 година
То на вън 33 градуса на тях студено им било хаххахахахахахахахахахаха Я къш към Украйна !!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар