България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Форум бременност и детско здраве" се завръща в присъствена форма на 11 юни

"Засягаме за първи път темата за инвитро", обясни главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева

01.06.2022 | 08:04 Редактор: Теодора Патронова

"Форум бременност и детско здраве" се завръща с ново издание на живо в София на 11 юни. Бъдещи и настоящи родители ще могат да получат ценни съвети от водещи специалисти по майчино и детско здраве. 

"Изненадата е, че отново се завръщаме в присъствена форма след две години дигитални издания. Този път с голяма радост очакваме бъдещите и настоящи родители, за да можем да ги видим очи в очи и отново да ги срещнем с любими наши специалисти, на които можем да гласуваме доверие в грижите за бременната жена и детето. Подготвили сме една нова тема, която може да бъде изненада. Засягаме за първи път темата за инвитро бременност след асистирана репродукция", обясни главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева в "България сутрин".

Ще бъдат обсъдени разликите и приликите в това как се проследява бременността при асистирана репродукция и нормално зачеване. Гостът посочи, че форумът обхваща от зачеването на детето до предучилищна възраст

"Първият панел е за бременност. Тогава ще говорим за проследяването на бременността. Ще засегнем този път промените в кръвното налягане. Вторият панел по традиция е за раждането. В него проф. Иван Костов и д-р Сергей Славов от "Майчин дом" ще говорят за раждането, когато се излиза от термин - когато детето се ражда по-рано или по-късно и доколко това е в норма и риск. Следващият панел е за бебето. В него сме обединили всички практични съвети за здравето, които все още не сме засегнали в нашата програма", поясни Тасева пред Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че нова тема в програмата е за съня на детето. Ще има и панел, посветен на детското здраве, в който ще се говори за това как да се овладее температурата. Главният редактор на Puls.bg разясни, че ще говорят и за детската хрема и кога се превръща в синузит, за съвременните предизвикателства за детското зрение, както и за оформянето на захапката на детето.

Форумът също така ще включва и темата за психологията на честото детско боледуване. По думите ѝ последният панел ще бъде за сензорните игри, които са важни за детското развитие, защото трябва да даваме на детето разнообразие в игрите. 

"Хубаво е да срещнем и лица, които са известни в публичното пространство. Този път ние срещаме нашата аудитория с Маги Сан, която е известен влогър. Една много умна, динамична и активна млада дама, от която аз съм много впечатлена от първото интервю. Ние я каним да сподели нейния собствен опит, преминавайки през бременността, раждането и отглеждането на детето и, което е все още в първите си години", разказа Тасева.

Форумът ще бъде излъчен и в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК