България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българин в Украйна: Русия прегрупира войските си по време на преговорите

Позициите на двете страни са само върхът на айсберга, смята доц. Даниел Бенатов

30.03.2022 | 09:16 Редактор: Здравко Черкезов

Русия преговаря с Украйна, за да може в това време да прегрупира своите войски. Това заяви пред "България сутрин" сънародникът ни доц. Даниел Бенатов, който напусна Киев и от седмици е в района на Лвовска област.

"Внимателно следим преговорите, позициите на двете страни са само върхът на айсберга. Обикновено, когато вървят преговори, спира огънят, но вече 5 рунда преговори и руснаците не спират нито за минута. Разрушават Мариупол, Харков... Има информация, че руските войски малко по малко се изтеглят от Киев, но те всъщност правят ротация, виждаме - върви увеличаване на руската групировка в района на Луганска и Донецка област", посочи доц. Бенатов.

Според него Русия ще се опита да извлече най-голямата възможна победа от войната, унищожавайки "Азов" и вадейки от границата на Украйна така наречените Луганска и Донецка народни републики (ЛНР и ДНР).

"Непрестанен ракетен обстрел, стрелят повече от Крим и от Черно море. През последната седмица всяка нощ, всеки ден те разрушават инфраструктурни обекти, например в Лвов е разрушено хранилище за петрол. Виждате, този дизел и петрол предимно е за използване в селското стопанство", изтъкна доц. Бенатов. 

Войната и страхът от нея оставят него и семейството му без сън.

Надцени ли се Путин или подцени Украйна и Запада?

Да, трябваше да се откаже след силния отпор на украинците и неуспеха на бързата окупация.
15%
Не очакваше толкова тежки санкции, но няма да признае поражение.
21%
Путин е непоколебим, защото газта и копчето за ядрените оръжия са в ръцете му.
10%
Много добре знае какво прави и войната се развива по предварителния му план.
54%
Общо 7417 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК