България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Истинската пролет ще дойде чак след 25 март

"Чувствителното затопляне започва в сряда", посочи синоптикът Петър Янков

10.03.2022 | 07:50 Редактор: Ваня Кузманова

"През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще се наблюдават и през почивните дни, особено в Западна България. Минималните температури ще падат до -10, -11, а максималните ще се движат в рамките на 1 до 5-6 градуса. Това са си януарски температури", посочи синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин"

По думите му, въпреки ниските температури пролетта дава сериозна заявка за себе си. 

"На Балканите ще бъде по-студено, а в Централна Европа температурите ще бъдат по-високи. София ще бъде най-студената балканска столица с температури от порядъка на 1 до 3 градуса през почивните дни", заяви синоптикът.

Той посочи, че в неделя ще има повече слънце и ще бъде по-подходящият ден за туристите, които ще искат да се доближат до планината, но трябва да внимават с екипировката, защото ще има лавинна опасност.

"Чувствителното затопляне започва в сряда. Температурите от 3 до 9 градуса ще се покачат до 11-17 градуса. Астрономическата пролет ще настъпи с валежи. Ще има едно захлаждане, което ще ни наведе на мисълта, че пролетта малко ще се забави", каза още Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Истинската пролет ще настъпи след 25 март", допълни той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
Чакаме и се надяваме, тази кал да изчезне! Сигнализирай за неуместен коментар