България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Отвъд ограниченията" - Цвета Балийска представи уникален интерактивен спектакъл

Актрисата и певица говори и за песента "Хвани моята ръка"

11.02.2022 | 09:30 Редактор: Тодор Петров

Актрисата, театрален режисьор и продуцент Цвета Балийска представя интерактивния спектакъл "Отвъд ограниченията" и песента "Хвани моята ръка".

"Блейбек театърът играе историите на хората от публиката. Той е напълно спонтанен и импровизационен театър, всичко се случва тук и сега. Спектакълът "Отвъд ограниченията" беше вдъхновен от пандемията. Много бързо започнахме да играем чисто онлайн", сподели тя в "България сутрин"

"Установихме, че се получават страхотни представления, въпреки че не сме всички в едно пространство. Решихме, че ще смесим двата формата и ще направим хибридно представление. Публиката е на живо в театър "Възраждане" и чрез стрийминг с 3 камери се снима от 3 гледни точки. Съвсем различно е, когато комуникираш онлайн с публиката", разказа още тя.

Актрисата и певица посочи, че това е възможност разделени от разстоянията семейства да се съберат в театъра - едните в залата, другите - онлайн.

"Налага се да се адаптираме. Имахме съпротиви в началото, но установихме, че това е ситуацията. Даже дава добавена стойност, открихме ново поле за изява и среща с публиката", отбеляза Балийска пред Bulgaria ON AIR.

Следващото представление ще се състои на 17 февруари от 19 ч. в театър "Възраждане", а подробна информация може да намерите на страницата на Playback Theatre "Here and Now" във Facebook.

Песента "Хвани моята ръка" също е произлязла благодарение на театъра и срещите с публиката. На 11 март Цвета Балийска и групата ѝ ще представят официално своя албум.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК