България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Алибегов: Спират най-ваксинирания сектор, антиваксърите ликуват

"Няма да спазваме вечерния час, дискотеките ще работят", настоя председателят на БАЗ

25.01.2022 | 08:58 Редактор: Тодор Петров

Собственици на нощни заведения се събраха вчера, за да обсъдят мерките, с които се налага тяхното затваряне. 

"Няма да спазваме вечерния час. Нощните заведения ще работят. В последната заповед правителството даде страхотен хляб на антиваксърите. Всички антиваксъри ликуват", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин".

По думите му РЗИ е издала заповед за ограничаване на най-ваксинирания бранш в България - хотелиерството и ресторантьорството. 85% от персонала е ваксиниран, в нощните заведения - близо 100%. Всички други са със "зелени сертификати", увери Алибегов.

"Искаш обществото да се ваксинира и в същия момент спираш от работа единствения ваксиниран сектор. Очевидно проблемът е в училищата. Казваха ни: Няма как да затворим училищата, а да не ограничим вас", посочи още председателят на БАЗ пред Bulgaria ON AIR.

Според него това е популистка мярка, която не води до абсолютно нищо, тъй като нито един друг сектор не е засегнат. 

"Какво значи 50% персонал? Нямам право да ги уволня. Изключително неграмотна и безсмислена заповед на шефа на РЗИ. Оставят да работят фризьорски салони, магазини за дрехи... "Зеленият сертификат" влезе в сила за 1-2 сектора. В Европа се наложи при достигане на 50-60% ваксинация", подчерта Алибегов.

Той отбеляза също, че 22:00 ч. никога не е бил налаган като вечерен час в България. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
2
1 rate up comment rate down comment 0
Силвестър Башибозуко
преди 2 години
Алоууу, чалгаджията въздух.ар., до момента учениците са най-малко положителни като процент. то не беше 9% ДДС, то не беше да ви помогне държавата, нали сте бизнес разбирачи, не искате държавата да ви се меси, а само на нейната бозка бозаете, *** *** поми.ярск.а! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Безсъници
преди 2 години
Много бих искал този да покаже селфи в негово заведение, на което е с Мангъров или Чорбанов! Всички са видни противници на ваксините, а и не се страхуват от вирус. Е-Чорбанов отърва кожата в болница, ама не помни.Преспал-забравил. Или и те не ходят по заведения? А защо? Сигнализирай за неуместен коментар