Собствениците на заведения искат отмяна на вечерния час, ще работят протестно

"Здравните власти в момента излизат антиваксъри", каза Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България

24.01.2022 | 17:29 Редактор: Искра Ангелова

Ресторантите и нощните заведения в София обявиха бойкот на заповедта на РЗИ от 27 януари да работят до 22:00 ч."Ще работим протестно и ще протестираме по най-добрия начин, като забавляваме нашите клиенти и ако решат властите, че трябва да ни репресират, ние ще преместим протеста на жълтите павета", каза Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

"Да намерят смелост да обявят дата кога ще ни оставят да работим", допълни съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

Според ресторантьорите голяма част от бранша ще остане без работа, а държавата не е планирала мерки за компенсация. С помощ от 20% от оборота също няма как да бъдат обезщетени, защото не е наложен пълен локдаун със заповед на здравния министър.

"Оттук нататък ние няма да спазваме нито една мярка. Много е смешно, че ние имаме 100% ваксиниран персонал, докато в държавната администрация нямат и 50%, дори в Министерството на здравеопазването нямат 100% ваксиниран персонал. Да лъжем, че пазим бабите като затваряме дискотеките, е смешно, здравните власти в момента излизат антиваксъри", допълни Зумпалов.

Според бранша заповедта е в разрез с държавната политика.

"С тази заповед РЗИ казва на хората, че не е нужно да се ваксинират. Всъщност е една лъжа, защото ваксинираните от четвъртък остават на улицата, ако спазят тази заповед", председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
НЕКОЙ
преди 2 години
Ще праснат едно две заведения с големи глоби и останалите ще подвият опашка, както до сега през тези две години се е случвало. Сигнализирай за неуместен коментар