България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как филмът "Петя на моята Петя" дава надежда на младите хора

Каузата е да възкресим творчеството на Петя Дубарова, сподели продуцентът Николай Урумов

10.01.2022 | 09:28 Редактор: Здравко Черкезов

Дългоочакваният филм "Петя на моята Петя" прави премиера в кината у нас на 21 януари. Каква е цената да бъдеш различен? Колко далеч можеш да стигнеш в опитите да защитиш убежденията си? Това са само малка част от въпросите, които поставя филмът.

"Каузата на нашия филм, освен въпросите и провокацията към младите хора, е точно да възкресим творчеството на Петя Дубарова и то да стане достояние на повече хора, защото наистина е прекрасно и много красиво", сподели продуцентът на "Петя на моята Петя" Николай Урумов в студиото на "България сутрин".

Той стига до идеята за филма с помощта на сценариста Нели Димитрова, чиято мечта винаги е била филм за Петя Дубарова.

"Този филм се развива вече осма година. Това е едно много дълго сътрудничество – минахме през перипетии, през любов, през караници. Апелирам към младите хора да го видят, защото този филм има какво да им даде като провокация. Той говори как човек може да бъде идентичен, да даде своя глас въпреки всичко", посочи Урумов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му "Петя на моята Петя" хем провокира, хем дава насоки на младите хора.

"Филмът ще провокира много мисли, но и ще даде насоки. Ако го бях гледал като млад, щях да имам удовлетворението, че някой ми е подал ръка и ми е казал, че това може да се случи по друг начин. Младите хора лесно се отчайват, лесно потъват, а този филм им дава надежда", завърши продуцентът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК