България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Правителството да предприеме решителни стъпки по отношение на кризите

Коалицията може да изкара поне до местните избори, посочиха Юлий Павлов и Георги Проданов

14.12.2021 | 09:16 Редактор: Ваня Кузманова

Правителството на "Продължаваме промяната" беше гласувано с 134 гласа "За". Как ще преминат първите 100 дни на управление и с кои реформи ще се заемат новите управляващи? 

"В близките дни трябва да се направят решителни стъпки по отношение на пандемията и икономическата криза", коментира социологът Юлий Павлов в студиото на "България сутрин"  

"Очаквам тези три месеца да не започнат с оправдания, както предишното правителство. Ключовото за мен е да се обърнем към обществото", заяви политологът Георги Проданов.  

Павлов има притеснения, че се чува "надяваме се" и "трябва", а вече трябва да чуваме "ще". Според него има бизнеси, които са на ръба и няма да могат да издържат, ако управляващите не се заемат с икономическата криза. 

"Темата с пандемията е уязвимото звено и за мен ще бъде любопитно да видим позицията на ГЕРБ по въпроса. Трябва да има вътрешен консенсус по отношение на тези мерки. Този недовършен начин на вземаме на решения трябва да бъде прекратен, трябва да има категорични решения", заяви Георги Проданов пред Bulgaria ON AIR

Според Павлов пробойните ще бъдат заобикаляни, защото никой няма интерес да разтури правителството. 

Двамата гости се обединиха по темата, че коалицията има шанс да изкара четири години или поне до местните избори, но правителството - не. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК