Редовното правителство е факт, 21 министри положиха клетва

Първата заповед на Кирил Петков ще бъде "зелен сертификат" за всички в МС 

13.12.2021 | 19:10 Редактор: Ваня Кузманова

21 министри, начело с министър-председателя Кирил Петков, положиха клетва. С това новото редовно правителство е вече факт. 

"Днес е важен ден да продължим промяната - на мисленето и промяната на управлението. Първата ни задача е всички да осъзнаем, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. Но заедно трябва да работим и с опозицията, когато говорим за конституционни промени и промени в съдебната власт", заяви министър-председателят Кирил Петков.  

Преди гласуването в пленарната зала новият премиер представи част от приоритетите на новата власт. Сред тях са засилване на ваксинацията, развитие на инфраструктурата и облекчена цена на тока за битовите клиенти и за бизнеса. 

"Аз ще бъда пръв между равни, само отборно можем да постигнем всички тези цели. Мотото на нашето правителство ще бъде - нулева толерантност към корупцията и към всеки един лев, изхарчен непрозрачно", каза Петков.

Последва тричасов дебат, в който се оформи ясна опозицията - ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Новите управляващи, в лицето на четворната коалиция, дадоха заявки за работа и промени. 

Асен Василев посочи, че общото в името, за което ще работят следващите 4 години, е да подсигурят достойни старини и работни места. 

"Ще дадем всичко от себе си да стане факт това, което сте чули от нас като опозиция на ГЕРБ, да стане реалност в управлението на България", посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Върховенството на закона зависи от това да имаме отчетен главен прокурор, г-н Гешев. Това започва с една оставка. Вашата оставка, г-н Гешев. Ние трябва да я получим. Тук сте и си позволявам да се обърна към вас. Освободете България от себе си!", категоричен беше лидерът на ДБ Христо Иванов.

А първата заповед на новия премиер Кирил Петков ще бъде въвеждането на "зелен сертификат" за влизане в Министерския съвет. 

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
Бравооо, лапнишараните дадоха на почтените крадци властта, между тях ярко греят почтената Краднелия, откраднала и обезкостила за милиони Техноимпекс. Дамаджана Педерашков, който със спестени пари от жалката си милиционерска за семки, се е сдобил със 19 луксозни имота, като само в единия има 12 к. не. фа. Друга ярка звезда е мутрата от СИК И. Иванов, внедрен като министър в земеделието, за да възстанови ТКЗСтата, защото от тях се краде най сладко... Сигнализирай за неуместен коментар