България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владимир Перев от Скопие: Един и същи народ сме - липса на морал и закони

"Системата не работи, дори по-сериозно, отколкото в България", каза той

24.11.2021 | 09:15 Редактор: Искра Ангелова

Министерството на транспорта на Република Северна Македония започна процедура по отнемане на лиценза на "Беса Транс", в чийто автобус загинаха 45 души на АМ "Струма" у нас.

"Основното, което се пише в медиите е, че става дума за трагедия, която досега не се е случвала и шокира цялото македонско общество. Все още не се знаят причините защо се е случил този инцидент", каза журналистът Владимир Перев пред екип на Bulgaria ON AIR в Скопие.

От думите му стана ясно, че ще бъдат отменени всички мероприятия.

"Ще функционират само службите, в заведенията няма да има музика. По музикалните телевизии ще звучи само класическа музика", допълни Перев.

Попитан на коя фирма  точно ще бъде отнет лицензът, той отговори: "Става въпрос за другата фирма, която е собственик на автобусите. Там се появиха и други проблеми. Ситуация, в която държавата не е упражнявала правилно правната система. Липса на закони, автобусът не е имал международен лиценз, не се знае какви са били документите на шофьора."

В ефира на "България сутрин" журналистът попита как въобще автобусът е напуснал територията на Република Северна Македония.

"При нас е като в България - системата не работи, дори по-сериозно, отколкото при вас. Един и същи народ сме, имаме еднаква липса на морал и закони", категоричен е Владимир Перев.

Журналистът Мирослава Бърнс от "Свободен печат" също потвърди, че автобусът изобщо не е имал лиценз за международни пътувания. Тя сподели, че социалните мрежи преливат от съболезнования. По думите ѝ сред загиналите има и бизнесмени.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК