България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Скандално или нормално: Така изглежда велопарк за 10 000 лв.

Не виждам причини за съмнения около изграждането му, заяви кметът Александър Александров

16.11.2021 | 08:22 Редактор: Елеонора Танева

В село Дреновец, община Ружинци се радват на нов вело екопарк. Той е направен по европейски проект на Министерството на околната среда и водите и в него са инвестирани 10 хил. лв. Изграждането на парка предизвика противоречиви мнения. 

"В селото живеят над 250 деца, лятото стават двойно повече. Площадката е върху 1,3 дка. Има възможност за игри, каране на ролери, тротинетки, колелета. Проектът е с българско финансиране, кандидатствали сме пред МОСВ. Когато е завършен, обектът е проверен от РИОСВ - Монтана дали всичко по него е направено", заяви кметът на общината Александър Александров пред "България сутрин". 

Той не вижда проблеми в реализацията на проекта. 

"Фирмата, която е положила асфалта, работи в цяла България. Не виждам причини за съмнения. Идеята беше за алея с широчина 1,20 м, но се оказа, че няма машина с толкова малък обхват. Затова направихме с минималната възможност от 265 см широчина", добави кметът пред Bulgaria ON AIR.

Александров уточни, че селото е оживено, в него много от жителите се придвижват с велосипеди, а автомобилният трафик по улиците бил доста натоварен. 

"Велопаркът е безопасен колкото всеки тротоар - като караш колело, не можеш да не паднеш и да си ожулиш коленете. Хората са доволни, още през първия ден, когато положихме асфалта, дойдоха да го видят. Много труд положиха и доброволци. Ползваме вода на комшии, от които поливаме с маркучи", доволен е Александров.

А след завършването на проекта за велопарк, сега предстои и асфалтирането на 3 км улици в селото.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 2 години
За на село направо е екстра - иначе нищо! Сигнализирай за неуместен коментар