България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българин в Гърция: Хората са принудени да се ваксинират, за да запазят работата си

"Трябва да знаем действителната опасност от болестта, за да бъдем убедени да се имунизираме", каза Петър Анастасов

14.09.2021 | 09:02 Редактор: Жаклина Иванова

Хиляди здравни работници в Гърция бяха пратени в неплатен отпуск заради това, че не искат да се ваксинират. Медиците трябваше да се имунизират до 1 септември. 

"Мерките в Гърция са доста сериозни. Не сме убедени доколко те са правилни. Тези мерки, които се налагат, са по-скоро необосновани. Целенасочено хората се принуждават да се имунизират, въпреки че всъщност не е задължително. Така поставени, нещата отиват към задължителна ваксинация, тъй като не са сведени до личен избор. Хората са принудени да се имунизират, за да запазят работните си места и да ползват обществени услуги", посочи председателят на Сдружението на българите на остров Крит Петър Анастасов в ефира на "България сутрин".

Той сподели, че ограниченията са започнали много отдавна, но в момента са изключително строги.

"Постоянно слушаме информация по телевизията кой може да пренася заразата. Трябва целенасочено някой да застане и да обясни какви са предимствата на ваксините, колко са болните. Проблемът е, че не се поднася информация на гражданите. Цифрите се изнасят негативно, само в едната посока. Няма друга болест, при която да е проследено от 20 години насам колко са болните. Трябва да знаем действителната опасност на тази болест, за да бъдем убедени, че трябва да се ваксинираме", коментира Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Сдружението на българите на остров Крит каза още, че липсва цялостна характеристика за здравословното състояние и възрастта на болните, починалите и заразените.

"Избор щеше да бъде, ако всички хора бяха третирани равноправно. Специалисти обясняват на хората, че всички имат възможност да пренасят заразата, без значение дали са имунизирани, претърпели заболяването или не са ваксинирани. Ако всички хора могат да пренасят заразата, защо тогава тестът е само за тези, които не са се ваксинирали? Тук идва дискриминацията. Всички могат да използват нещо, но само ваксинираните няма да плащат", уточни Анастасов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Ганка
преди 2 години
В Атина съм и за да си запазя работата се ваксинирах , на 18 09 ми е втората !!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години