Хиляди неваксинирани здравни работници в Гърция са в принудителен неплатен отпуск

Те могат да се върнат на работа, ако имат първа доза ваксина и обещаят да завършат имунизацията си

10.09.2021 | 18:27 Редактор: Жаклина Иванова
Хиляди неваксинирани здравни работници в Гърция са в принудителен неплатен отпуск

Решения за принудителен неплатен отпуск досега са получили 5 305 неваксинирани здравни работници в Гърция, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага.

Лекарите в болниците са 447 от общо 21 000, медицинските сестри са 2 700 от общо 40 000, а от административния персонал – 879 от общо 11 960, каза Гага.

Решенията засягат 5,8% от общия брой служители в системата на здравеопазването. Министерството е в постоянен контакт с всички болници, за да се решат евентуалните проблеми с недостиг на персонала.

От 1 септември в Гърция влезе в сила решение за задължителна ваксинация на здравните работници и за всички служители в държавните и частните болници. Ако някой от тях откаже да се ваксинира, ще бъде принуден да излезе в неплатен отпуск за неопределено време.

Министерството на здравеопазването внесе изменение, което вече е одобрено от парламента, с което се дава възможност на неваксинираните здравни работници да се върнат на работа, ако имат първа доза ваксина, при условие, че ще завършат имунизацията си, информира БГНЕС.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Краси джудото
преди 2 години