България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Петър Берон: Живеем във времето на сценаристите, не бива да сме остров на хаоса

"Важно е какво ще се построи, а не какво ще се изчегърта", категоричен е бившият депутат от СДС

16.08.2021 | 09:19 Редактор: Здравко Черкезов

Преминахме през много обрати и неочаквани ходове от страна на политическите партии. И въпреки надеждите за съставяне на кабинет с мандат на "Има такъв народ", до тази възможност така и не се стигна. 

Защо не успяха партиите да изчистят различията помежду си и кога разумът ще вземе превес в политическите томахавки?

"Всичко е по сценарий, защото живеем във времето на сценаристите. Има сценаристи, баш сценаристи и зад кадър сценаристи", заяви бившият депутат проф. д-р Петър Берон в студиото на "България сутрин".

Петър Берон, който е бил депутат в Седмото велико народно събрание, в никакъв случай не е съгласен 46-ото Народно събрание да се сравнява с цирк.

"Циркът е едно много достойно място с хора, които са високо квалифицирани и могат да правят неща, които другите не могат. Много уважавам цирковите артисти, докато с депутатите не е точно такъв случая", изтъкна бившият политик.

Според него и 45-ото НС, и 46-ото НС са се провалили в задачата си да съставят спешни комисии като бюджетната такава.

"Трябва този период да се изживее, всеки да си достигне целите по сценария, който е съставен, и след това да седнат и да вдигнат държавата, за да продължим нормалния си живот", коментира гостът в студиото.

Петър Берон е категоричен, че е важно какво ще се построи, а не какво ще се изчегърта.

"Ние от 90-а година насам се хванахме да изчегъртваме. Изчегъртахме какво ли не в тази държава, обаче по-важното е какво ще се построи, а не какво ще се изчегърта; какъв напредък ще има в необходимите области, защото ние в момента сме в организации, които имат някаква хармония помежду си, като ЕС и НАТО. Не можем да бъдем остров на хаоса", подчерта бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че думата "коалиция" не е мръсна, защото почти всички правителства досега са били коалиционни.

"И пак ще бъдат", сигурен е Петър Берон.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК