България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Арт инсталация "Яйцето" радва столичани

"Инспирирана от природата, по-точно от птицата тъкач, която прави подобни гнезда", каза Деница Аргиропулос

30.04.2021 | 09:35 Редактор: Искра Ангелова

Арт инсталация "Яйцето" в Общински културен институт Дом на културата "Красно село" радва столичани. Какво е вдъхновението за нея?

"Инспирирана от природата, по-точно от птицата тъкач, която прави подобни гнезда. Но при нас това е едно яйце, което е поставено, за да поздравим всички за идните празници и за да напомним, че природата е близо нас. Яйцето е символ на семейството и за нещо хубаво, което предстои", каза авторът на инсталацията Деница Аргиропулос за "България сутрин".

Тя допълни, че инсталацията не е измислена за сядане.

"Заради пандемичната обстановка всички се ориентирахме от големите градове и тръгнахме по малки села. Природата зарежда. Зеленият цвят те кара да се чувстваш много добре. Природата е нещо, което трябва да се пази и да се цени", допълни Аргиропулос пред Bulgaria ON AIR.

И посочи, че инсталацията има препратка към семейството - да бъдем по-сплотени.

"Последната година заминах да живея в Странджа. Не исках да остана в големия град по време на пандемия", коментира още тя.

Деница Аргиропулос се надява, че обстановката скоро ще се нормализира и артистите ще могат да се върнат към работата си, но е категорична, че само големите проекти биха я върнали в столицата.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК