България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Васко Кръпката: Чалгата отдавна е в политиката, Слави е по-опасен в телевизията

"Работим по нови песни, записваме още по-нов албум", каза известният музикант

13.04.2021 | 09:38 Редактор: Искра Ангелова

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет. Радвам се, че този водещ влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
до Васко
преди 2 години
Васко, ми излез и покажи на чалгаря какво можеш да направиш ти за да вдигнеш заплатите на хората. Лесно е да пееш "храста казал на дървото".В реалния живот ти кое си - храста или дървото?И кое е Слави? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Валерия Станоева
преди 2 години
Г-н Трифонов ,след като Ви се доверихме и дадохме своя глас за промяна ,моля Ви оправдайте нашето доверие .УСПЕХ ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Я, Кръпката! Къде изчезна този човек? Сигнализирай за неуместен коментар