fallback

Българин основа първата в Европа дигитална академия за автомомеханици

Google ще инвестира милиони в проекта на Крис Младенов 

02.04.2021 | 08:23 Автор: Тодор Петров

Страстта към автомобилите дава мотивация на младия предприемач Крис Младенов да основе първата дигитална академия за автомомеханици в Европа. DasAuto Academy е проект, в който Google ще инвестира милиони.

"Взел съм своя опит от Германия, видял съм как работят нещата там. Донесох своя ноухау в обслужването на клиентите, поддръжката на автомобилите. Видях огромен интерес от колегите в бранша и се роди идеята за академия, която преди пандемията имаше за цел да обучава другите механици и собственици на сервизи. По време на пандемията всичко се промени и трябваше да има ново решение", разказа Крис Младенов в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че страстта му към автомобилите е още от ранна детска възраст. А по думите му, в автомобилния бранш не е имало никаква промяна в последните 20 години

"Имаме един сервиз, в който обикновено бай Иван или бай Гошо работи омазан в масло. Гледка, която никой клиент, не иска да вижда, не иска да доверява автомобила си там. В модерното време няма място за това нещо. Направихме монтьора - механик. Академията прави монтьорите - механици", посочи основателят на DasAuto Academy пред водещата Мария Константинова. 

А в академията, основана от Крис, се записват всякакви хора. От своя страна тя им предоставя нови знания, които да превърнат в умения. Над 9000 души вече са се докоснали до DasAuto Academy.

"Българинът обича по-остарелия автопарк, но тази тенденция лека полека се измества. Направихме хубави обучения, но хората споделяха, че имат нужда да видят как и къде могат да прилагат наученото. В момента на слушане хващаме едва 20% от информацията. С помагала/учебници става много по-лесно да се припомни. Затова синтезирах знанията, които имам и ги превърнах в модерна литература за механици", каза още предприемачът пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че електромобилите са бъдещето. Тук идва и новото предизвиквателството за механиците, които ще трябва да станат и електротехници. 

"Инвестициите са хубаво нещо, но не са най-важното. Най-важното нещо са хората и това да могат да предадат знанията си на голяма маса от хора. Академията няма да се съсредоточи върху ремонта на автомобилите - ще предлага да знаете как се управлява автосервис, как се води счетоводството, психология на работния процес", обясни Крис Младенов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България сутрин
fallback