Google Maps ще препоръчва на водачите екологично чисти маршрути

Зелените маршрути ще бъдат достъпни тази година за собствениците на iOS и Android устройства в САЩ

30.03.2021 | 22:52 Редактор: Искра Ангелова
Google Maps ще препоръчва на водачите екологично чисти маршрути

Американската корпорация Google във вторник обяви нова функция на услугата Google Maps - картите ще предлагат на водачите по-екологични варианти за маршрути, предава ТАСС.

"Изграждаме нов маршрутен модел, оптимизиран за по-нисък разход на гориво въз основа на наклон и задръствания", съобщи компанията в своя блог.

Зелените маршрути ще бъдат достъпни тази година за собствениците на iOS и Android устройства в САЩ. Картите ще предлагат на потребителите различни видове транспорт (автомобил, обществен транспорт, велосипед), като се вземат предвид личните предпочитания и популярните начини на движение в определен град, съображенията за околната среда и времето за пътуване - тази опция ще бъде достъпна за жителите на всички страни от света през следващите месеци.

Корпорацията представи още няколко нововъведения в Google Maps. Сега технологията с допълнена реалност Live View ще ви позволи да видите точното местоположение на обектите в помещенията (например можете лесно да намерите най-близкия асансьор или тоалетна в летище или търговски център). Освен това потребителите ще могат да получават информация за времето и качеството на въздуха във всяка избрана област.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК