Google Street View тръгва по пътищата ни, ще осъвременява изображенията

Обиколката на България започва от 26 март

25.03.2021 | 16:15 Редактор: Тодор Петров
Google Street View тръгва по пътищата ни, ще осъвременява изображенията

Автомобили на Google Street View се завръщат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят редица градове и ще преминат по множество  пътни участъци в цялата страна. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в Google Street View. 

Инфраструктурата не само в градовете, но и между тях, се променя и развива с течение на времето, затова Google цели изображенията да се актуализират редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре на път към различни дестинации. Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности.

Тази година маршрутът на Google автомобилите освен през столицата, ще премине през редица градове и общини: Благоевград, Гоце Делчев, Дупница, Сандански, Петрич, Кюстендил; Пазарджик, Панагюрище, Велинград; Пловдив, Хисаря, Асеновград, Асеновград, Смолян; Хасково, Харманли, Свиленград, Любимец, Златоград, Кърджали; Стара Загора, Казанлък, Ямбол, Бургас; Варна, Добрич, Силистра, Тервел; Русе, Свищов; Плевен, Ловеч, Луковит; Велико Търново, Габрово, Елена, Севлиево; Шумен, Търговище, Разград, Котел; Враца, Монтана, Мездра, Видин, Козлодуй, Лом.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК