България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българин основа първата в Европа дигитална академия за автомомеханици

Google ще инвестира милиони в проекта на Крис Младенов 

02.04.2021 | 08:23 Редактор: Тодор Петров

Страстта към автомобилите дава мотивация на младия предприемач Крис Младенов да основе първата дигитална академия за автомомеханици в Европа. DasAuto Academy е проект, в който Google ще инвестира милиони.

"Взел съм своя опит от Германия, видял съм как работят нещата там. Донесох своя ноухау в обслужването на клиентите, поддръжката на автомобилите. Видях огромен интерес от колегите в бранша и се роди идеята за академия, която преди пандемията имаше за цел да обучава другите механици и собственици на сервизи. По време на пандемията всичко се промени и трябваше да има ново решение", разказа Крис Младенов в студиото на "България сутрин".

Той сподели, че страстта му към автомобилите е още от ранна детска възраст. А по думите му, в автомобилния бранш не е имало никаква промяна в последните 20 години

"Имаме един сервиз, в който обикновено бай Иван или бай Гошо работи омазан в масло. Гледка, която никой клиент, не иска да вижда, не иска да доверява автомобила си там. В модерното време няма място за това нещо. Направихме монтьора - механик. Академията прави монтьорите - механици", посочи основателят на DasAuto Academy пред водещата Мария Константинова

А в академията, основана от Крис, се записват всякакви хора. От своя страна тя им предоставя нови знания, които да превърнат в умения. Над 9000 души вече са се докоснали до DasAuto Academy.

"Българинът обича по-остарелия автопарк, но тази тенденция лека полека се измества. Направихме хубави обучения, но хората споделяха, че имат нужда да видят как и къде могат да прилагат наученото. В момента на слушане хващаме едва 20% от информацията. С помагала/учебници става много по-лесно да се припомни. Затова синтезирах знанията, които имам и ги превърнах в модерна литература за механици", каза още предприемачът пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че електромобилите са бъдещето. Тук идва и новото предизвиквателството за механиците, които ще трябва да станат и електротехници. 

"Инвестициите са хубаво нещо, но не са най-важното. Най-важното нещо са хората и това да могат да предадат знанията си на голяма маса от хора. Академията няма да се съсредоточи върху ремонта на автомобилите - ще предлага да знаете как се управлява автосервис, как се води счетоводството, психология на работния процес", обясни Крис Младенов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Академия, инвестиции, учебници и то от един пълен *** и измамник. Има ли още българи, които да вярват на Крис-неуспешния-бояджия, станал академик.. Вълка кожата си мени, но нрава не. Та този не е ясно дали е завършил средно образование с успех над 3,50. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
сос
преди 3 години
ще предлага да знаете как се управлява автосервиС. Браво! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Бръм
преди 3 години