България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Шестият пръст" - дебютният роман на Деляна Манева, вдъхновен от истинска история

Много интересна и драматична ситуация, гарантира театралният режисьор 

29.03.2021 | 09:40 Редактор: Тодор Петров

"Шестият пръст" е първият роман на театралния режисьор Деляна Манева. Авторът го представи подробно в студиото на "България сутрин".

"Шестият пръст" в началото е неподходящият баща, добавя се неподходящата родина и в един момент става неподходящата любов. Историята започна от желанието ми да изследвам тези контрасти в историята на едно момче, което се връща, за да се запознае с баща си. Случката е истинска, това е история на роднина", сподели тя.

По думите ѝ това е много интересна и драматична ситуация. Било ѝ е интересно какво ще се случи и как ще се развие историята.

"Шестият пръст" е недостатък и нещо, от което се срамуваш. Не е голяма драма, но за теб е нещо, което не може да скриеш от себе си, стана ясно още от думите ѝ пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Тийнедйжърите като че ли искат от нас да сме перфектни, те искат всичко. Една от основните ми цели беше трансформацията на героя. Той влиза в тази история доста иронично и саркастично. Държи се като добро момче, но в него има доста голям гняв и бунт", каза още Деляна Манева пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК