България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Светъл спомен за легендата: Съни Сънински с емоционален разказ за Татяна Лолова

Режисьорът: Тя е цяла епоха, заедно сме минали през своя Ад, за да отидем в Рая

24.03.2021 | 08:34 Редактор: Никола Симеонов

На 87-годишна възраст вчера ни напусна великата актриса Татяна Лолова. Царицата на комедията остава в историята като една от най-големите актриси в българското кино и театър. Една от най-дългогодишните ѝ роли беше в моноспектакала "Дуенде" на режисьора Съни Сънински.

"Този спектакъл го реализирахме 2003 г, но той започна една година преди това. Тя е в едно постоянно дуенде. Ще я виждаме сега винаги в този полет. 12 години го играехме и тя беше част от живота ми", сподели Сънински в ефира на "България сутрин"

По думите му Лолова е променила с много неща живота му. Двамата са минали и през не толкова весели моменти заедно.  

"Най-интересното е, че двамата сме минали през своя Ад, за да отидем в Рая, образно казано. Необходими са много усилия, за да се постигне тази лекота на сцената и в живота, която тя имаше. Тя не е само една актриса, а една цяла епоха", посочи Сънински.

И сподели, че самото име Дуенде ѝ го е предложил той, а това било повод за шеги от нейна страна. 

"Имахме много закачки с нея, идеята на спектакъла беше да се покаже тя в цялата ѝ прелест. Аз казах, че ще пренебрегна егото си на режисьор и ще направя спектакъл само за нея, за да могат да я гледат дълги години. Този спектакъл се игра толкова дълго време заради любовта, която вложихме всички. Той се крепеше на откровенията. През образа на една оперна певица тя разказваше за самата себе си", каза Сънински пред новите лица на "България сутрин" - Мария Константинова и Мирослав Димитров.

Режисьорът разказа още, че Лолова е подходила с огромен респект към работата им. И сподели интересна история:

"В репетиционния период текстът, който ни беше представен, беше канава. Аз поисках да променям текстовете заедно с Таня. И ни казаха да репетираме в стаичката до сцената. Така се залисахме в нашите импровизациите и в такъв истеричен смях изпаднахме в някакъв момент, че всички, които репетираха на сцената, се чудиха какво става вътре. Аз просто излязох и казах: "Ами, Татяна Лолова".

Сънински добави, че легендарната актриса е била много съсредоточен и отдаден човек на това, което прави, макар и да е излъчвала лекота.

"Тя ми казваше, че не само външната, a и вътрешната усмивка те прави красив", отбеляза режисьорът пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години