Обичана и обичаща: Усмивката на Татяна Лолова остава в хиляди сърца

Поклонението пред нея ще се състои в петък от 11.00 ч.

23.03.2021 | 18:38 Редактор: Юлия Христова

Угасна усмивката на голямата Татяна Лолова. Една от най-обичаните актриси на няколко поколения почина на 87 години. Тя оставя след себе си блестящи роли в киното и театъра и завладяващия си оптимизъм.

Безкрайна човечност, огромна усмивка, завладяващо присъствие и безброй случки, изпълнени с много смях. Такава ще остане Татяна Лолова за поетесата  Мария Лалева. Морето среща Лолова и Лалева преди години и така започва историята на едно истинско приятелство.

"Точно днес си мислех как всеки, с който се чух – първо ревяхме и после в истеричен смях завършвахме разговори, защото тя не е еднозначна. Тя не е умряла, тя е от хората, които просто са преминали през този свят и са отишли на друго място, за да занесат малко светлина, такава каквато тя я носеше", заяви Лалева.

Мъдър съветник и човек от друго време. В лицето на Татяна Лолова директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов губи и сърдечен приятел. 

"Ние бяхме изключително близки и семейни приятели, в мигове на трудност тя беше човек, който вдъхваше увереност и вяра. Вече няма такива хора и го казвам с цялата отговорност на това. Последният разговор беше за "Сатирично кабаре", исках тя да участва в кабарето", каза той.   

Обичана и обичаща, учител и невероятен професионалист. Такава ще остане завинаги Таня в сърцето на Мая Бежанска.

"Тя беше едно огромно слънце, една светлина, която огряваше безкрайно просто – около нея нямаше тъмно пространство. Тя си общуваше с публиката, тя обичаше да е обичана, обичаше да обича – да такава беше тя", подчерта Бежанска. 

Татяна Лолова оставя ярка следа за поколения наред, а  великите ѝ комедийни образи ще се помнят вечно, смята Христо Мутафчиев.

Поклонението пред нея ще се състои в петък от 11.00 в Сатиричния театър.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години