България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Станозололът може да навреди в плуването, спортистите не биха го избрали

Георги Георгиев обясни, че анаболът е по-подходящ в силовите спортове

25.02.2021 | 09:28 Редактор: Ралица Братанова

Допинг скандалът в българското плуване продължава вече трети ден. В подкрепа на тримата плувци, в чиито проби беше открито забраненото вещество станозолол, се обявиха най-големите звезди в плуването, начело с Антъни Иванов, Екатерина Аврамова и Нина Рангелова.

Лекарят на националите д-р Любомир Петров заяви пред Bulgaria ON AIR, че това, което приемат те, не са лекарства, а хранителни добави и те много добре знаят какво приемат.

"Докторите дават Хипократова клетва. Докторът е на не по-малко отговорно място от треньора. Той е много ключова фигура във възстановяването и в този спорт", заяви балканският шампион по културизъм Георги Георгиев в "България сутрин".

Той бе категоричен, че индустрията на хранителните добавки, които подпомагат възстановяването на спортистите, е нещо, без което спортът не може.

"Стероидите са пептиди, които преобладават в човешкия организъм. Всеки организъм сам формира своите многочислени стероиди. Стана тревожно стероидът да се разглежда само като анаболен", коментира той.

Георгиев обясни и какво всъщност представлява станозололът, който е отрит в пробите на националите ни по плуване.
 
"Всеки добре информиран спортист би трябвало да избере анаболен стероид, който да му помага. Той не би избрал станозолол. Този стероид би могъл да навреди в спорт като плуването, колоезденето", категоричен бе културистът пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че станозололът е по-подходящ е за силовите спортове, в които работата, която трябва да извърши мускулът, е няколкократна, но не циклична, както е при плуването.

"Тези момчета са с високо спортно майсторство. Няма как да не са чували за тези анаболни стероиди. Ако те са чували, знаейки какво може да причини, те не биха избрали този стероид", убеден е Георгиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

 


3
1 rate up comment rate down comment 0
PM mot?
преди 3 години
TedKostov ти ли си това мишко дет коментираш? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Слушах докато каза, че стероидите са пептиди и нещо ме загуби. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
tdkostov
преди 3 години
"Стероидите са пептиди, които преобладават в човешкия организъм" -какво е това малоумие?? Веднага този културист да отиде на лекции за биологично ограмотяване, заедно с водещите, които му позволяват да говори пред публика такива глупости. Не е лошо и цялата редакция, заедно с висшия мениджмънт. Моля, не канете за коментатори некомпетентни хора. Сигнализирай за неуместен коментар