България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Краси Георгиев: Може би душата ми ще умре, ако спра на едно място

Ултрамаратонецът представи автобиографичната книга "Да тичаш към себе си"

12.02.2021 | 09:37 Редактор: Тодор Петров

Спортът често изпъква като антипод на много от вредните обществени навици. Ултрамаратонецът и мотиватор Красимир Георгиев помага на хората, които искат да се вземат в ръце. 

В студиото на "България сутрин" ултрамаратонецът представи автобиографичната си книга "Да тичаш към себе си".

"Надявам се, че хората могат вземат нещо от това, което съм преживял, сложил съм в книгата и проповядвам с действията си. Идеята е с това, което ние правим, някой друг да се опознае и да си каже: Ето, мога и аз да направя нещо. Отне ми 40 години да намеря себе си", сподели Краси Георгиев.

И добави, че при него има бягане от монотонноста. Ако спра на едно място, може би ще ми умре душата. Когато се усетя, че забуксувам, тогава си казвам, че трябва да правя нещо, посочи мотиваторът.

"Моята цел е едно дърво и всичко това са разни клони, които аз правя. Искам да изтичам това или да стигна дотам със себе си. Когато се прибрах в България през 2017 г., започнах да помагам на децата с онкохематологични заболявания", каза още Георгиев пред Bulgaria ON AIR

Сега той предприема ново предизвикателство - тичане, готвене и разговори край езерото. Краси Георгиев дебне и пушачи сред своите съседи, като шеговито ги заплашва с интересно наказание - маратон "до смърт" в неговата компания.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Мацките в Нашия квартал са луднали по него и по книгата му.Четат ми я на глас. Сигнализирай за неуместен коментар