България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Любов" - концерт на Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Камджалов

Директорът Любомир Дяковски и китаристът Георги Димитров с подробности в "България сутрин"

09.02.2021 | 09:24 Редактор: Тодор Петров

Плевенската филхармония ще ни поднесе любовта през душата на младия артист и звуците на неговия талант. Подаръкът към публиката ще бъде представен на столична сцена и в Плевен, а диригент ще бъде маестро Йордан Камджалов.

"Любовта ще бъде в пълния си блясък. Тръгнахме от любовта, скоро е Денят на влюбените. Йордан Камджалов имаше последната дума, Деси Тенекеджиева ще даде живот на вечни любовни истории...", сподели директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски.

В студиото на "България сутрин" той подчерта, че и тримата солисти са носители на много награди и са лауреати на двете фондации, които осъществяват събитието. 

"Четиримата инструменталисти са номинирани за музикант на годината. Това е един огромен шанс не само за тях, но и за нас - да се докоснем до младото поколение", посочи Дяковски и добави, че за всички тези усилия би трябвало да има повече хора от 30% в залата.

Китаристът Георги Димитров, който е студент в Грац, ще заема централна роля на концерта "Любов".

"Подготовката е доста вълнуваща, тъй като аз ще изпълнявам две роли - ще бъда в оркестъра, ще бъда и солист. Това е едно предизвикателство. Трудът, който полагам, е забелязан от тези фондации и затова сега той продължава", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

По време на "Любов" ще бъде представен нов прочит на "Годишните времена" на Вивалди. От китарата ще звучи пролет, от цигулката - лято, от виолончелото - есен, а зимата ще звучи от маримба.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК