България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какво не видяхме от мача на Джошуа и Пулев

"Джошуа не е искал да се ръкува с Пулев в хотела", каза Десислава Джерманска

17.12.2020 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова

Все още продължават коментарите след поражението на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа в битката за световната титла в тежка категория . Но какво остана скрито за зрителите?

"Със сигурност част от критиките за заслужени, ако трябва да бъдем максималисти. Но има нещо много важно - в бокса и в MMA има съпътстващи събития, които са с шоу елементи, включващи закани. И хората, които не следят толкова отблизо бокс и MMA, не знаят, че е съвсем нормално да има напрежение. Хората, които го познават, казаха, че е бил един от най-спокойните за тази среща", каза авторът и водещ на предаването "BOEC.BG" Десислава Джерманска в студиото на "България сутрин".

Тя сподели, че всички от щаба на Кубрат твърдят, че той е бил провокиран от страна на Джошуа, който го е обиждал.

"Дори самият той го каза. Това, което казват те, е, че дирижирани и скрити от широката общественост. Джошуа, когато е пристигнал в хотела, не е искал да се ръкува с Пулев, който го е поздравил. На въпросната пресконференция, когато беше кантара, го е обиждал. Опитал се е да го бутне, Кубрат му е казал да не го докосва", допълни Джерманска пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ британските медии са обърнали силно внимание на тази ситуация.

"Те бяха убедени, че това е съвсем умишлена тактика от страна на Кубрат Пулев, който цели да разконцентрира спокойния Антъни Джошуа. Ей Джей се слави като спортист, който е изключително хладнокръвен. Но хората, които го следят, знаят, че не беше типичният Джошуа. От щаба на Кубрат твърдят, че много неща не са показани, а това не се е случило, защото българските медии не бяха допуснати", коментира още тя.

Десислава Джерманска припомни, че имаше дълга битка за това български журналисти да присъстват на мача.

"Не ни допусна организатора - Matchroom, които са и мениджъри на Джошуа. Накрая имахме достъп, заедно с намесата на ММС. Кралев лично писа писмо, Външното ни министерство се намеси. Получихме ръка от всякакви институции. До последно беше под въпрос дали ще влезем и на самия двубой, но вътре се чувствахме като гости, а не като хора, които трябва да си свършат работата", подчерта тя и добави, че не им е бил осигурен достъп до боксьорите след мача, за да направят интервюта.

Българските журналисти чакали с часове пред хотела.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Това е истината
преди 3 години
Само, че малките злобни и завистливи тролчета няма как да я разберат! Истината винаги е по-голяма от дребните душици... Сигнализирай за неуместен коментар