България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Пици за медици" - доставят топъл обяд на хората на първа линия

"С открито сърце застанах зад всичко това", каза собственикът на ресторант Петър Ангелов

11.12.2020 | 08:19 Редактор: Искра Ангелова

"Пици за медици" е нова инициатива, която осигурява топъл обяд на медиците на първа линия. Как можем да бъдем добри и полезни за онези, които рискуват живота си в името на нашето здраве?

"Зад цялата инициатива стои Ники Кънчев, наш близък приятел. С открито сърце застанах зад всичко това. Това са хората, на които ние трябва да бъдем много благодарни. Те не се прибират при семействата си с дни. Те са отдадени на това да спасяват човешки животи", каза собственикът на пицария и художествен ръководител на представителен ансамбъл "Шевица" - Петър Ангелов, в студиото на "България сутрин".

Призна, че не се е замислял и за момент дали да се присъедини към каузата, към която се включиха много компании и ресторанти.

"Смисълът на тази инициатива е да достигне до максимален брой хора. Доброто да излезе наяве, то е заразно. Моите пици отидоха в Ковид отделението на Пета градска болница. Имаше лекари, които ми писаха във Facebook, за да изкажат благодарностите си. Изключително вдъхновяваща е цялата тази работа. И не само по празниците", допълни Петър Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че по традиция всяка година от ансамбъла правят благотворителен коледен концерт, но тази  година най-вероятно няма да се състои.

"Подкрепяли сме досега стари църкви. От дълги години помагаме на Дома за възрастни хора в Етрополе. Сега джуджетата от детско-юношеския ансамбъл подготвят картички с подаръци за хората, на които ще им направим Коледата малко по-усмихната. Ансамбъл "Шевица" е съставен от хора с големи сърца", категоричен е ръководителят.

Петър Ангелов коментира, че в момента не успяват да репетират.

"Опитваме се чрез разни приложения да поддържаме духа. Трябва да се примирим със ситуацията. Не правя онлайн репетиции. За мен физическият допир до хората е много важен. Засега в семейството ми не сме имали досег с Ковид-19, но все повече близки хора биват засегнати", добави той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК