Заедно в битката: Ученици от Смолян приготвят топъл обяд за медиците

Инициативата е на областния управител на града

25.11.2020 | 13:43 Редактор: Георги Камарашев

От днес учениците от Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство приготвят по 45 порции топъл обяд за лекарите и персонала, грижещ се за пациентите с Ковид-19 в областната болница. 

Инициативата е на областния управител на Смолян, а от гимназията приемат я приемат с огромен ентусиазъм.

Още сутринта ученици от 12 клас, под ръководството на майстор готвач, се заеха с приготвянето на храната. Едни подготвяха продуктите, други миеха зеленчуците, трети - опаковаха. 

"Ние знаем, че лекарите в продължение на месеци се грижат за нас и работят неуморно. Това е един вид комплимент от наша страна, искаме да им благодарим и да им напомним, че ги подкрепяме", каза Сениха Хаджиева, която е ученичка в 12 клас.

Инициативата за приготвянето на топъл обяд е съвместна - на областния управител на Смолян Недялко Славов и Регионалното управление по образование. Продуктите за първите две седмици са осигурени. На идеята са откликнали и други дарители.

"Учениците от езикова гимназия събират средства също да дарят, за да могат медиците да се изхранват, логистиката се пое от Професионална гимназия по техника и технологии, те ще извозват храната, ще я доставят на място. Веднага след популяризиране на идеята ми се обадиха много хора, които казваха "Кажете с какво да помогнем, за да може по-дълго време да изхранваме медиците и да бъдем съпричастни към тях", заяви директорът на СПГТС Антония Караджова.

По обяд храната стигна до болницата. Менюто ще е разнообразно и здравословно, казват още от училището.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК