България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Кардиолог: За една година не сме мръднали в лечението на Ковид-19

Светът е в пълна безпомощност, коментира проф. Младен Григоров

06.11.2020 | 08:51 Редактор: Радостина Димитрова

Коронавирусът е изкуствено създаден, а за една година не сме мръднали в лечението му. Това заяви в студиото на "България сутрин" кардиологът проф. Младен Григоров.

"В момента никой не воюва за територия, а за икономика, коронавирусът срива икономиките. 60 хил. научни статии за последните месеци - това говори за пълна безпомощност", категоричен беше проф. Григоров.

"В медицината всичко е свързано, когато имаш придружаващи заболявания, толкова по-големи са шансовете за летален изход, но както виждате, млади хора се разболяват и умират, има дихателна недостатъчност", добави той.

По думите на кардиолога хората, които оздравяват, остават с хронични дихателни заболявания. Според него от ваксината полза няма, защото имунитет към Ковид-19 има само за 3 месеца.

"Бил съм военен лекар и сме учили за масовото поразяване по време на войни, това е една война с вируса", отбеляза проф. Григоров пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че хората със сериозни хронични заболявания спират да ходят в болниците от страх от коронавируса, а имат заболявания, които са в пъти по-опасни от него.

"Под натиска мерките се разхлабиха много през лятото и ето ги последствията. Големият проблем обаче е в липсата на лекари и в липсата на реаниматори. Точно в интензивните отделения може да се пропука системата, защото за жалост реаниматорите са малко в държавата ни. Пациентите ще ги опазим, но персонала не виждам как", коментира кардиологът и добави, че строгите мерки за момента са най-доброто решение.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 

2
1 rate up comment rate down comment 0
Pac Lifr
преди 11 месеца
Когато, хората са лоши и се държат пренебрежително едни със други,когато ламтеят за все повече и повече хартиени носители това показва едно, че ние хората в целия свят сме едно голямо нищо. Дано някога всички ние се осъзнаем ама а дано ама на дали. Лек и спокоен ден. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 11 месеца