България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Енчо Керязов върна сутрешната гимнастика в училище

Не е задължителна, но е важна, смята зам.-кметът на Ямбол

15.10.2020 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

Световната циркова звезда и зам.-кмет на Ямбол - Енчо Керязов, върна сутрешната гимнастика в училище.

"Създадохме си спортни водещи - деца от ямболските училища, които сами направиха тези упражнения, изпратиха видеа до нас. В общината създадохме комисия, която да види упражненията и музикалния съпровод. От две седмици започнахме в ямболските училища да връщаме сутрешната гимнастика. Не е задължителна, важно е децата да се забавляват", разказа той в "България сутрин".

По думите му все повече деца се присъединяват към групата, която започва с упражненията в 7:40 ч. Гимнастиката продължава 10 минути, а в нея се включва и самият Енчо Керязов, който всеки ден е в различно училище в Ямбол, за да вдъхновява децата. В най-скоро време той ще посети Сливен и Стара Загора, за да разшири инициативата.

Нейното мото е "Играй гимнастика, бъди здрав", а Керязов вярва, че спортът помага срещу пандемията, тъй като по-здравото тяло се справя по-лесно с всякакъв тип вируси.

"Спазваме всички изисквания на здравните власти. Децата са на нужното разстояние. Болницата се справя, нямаме проблем. Има заразени деца, които са изолирани, всички училища работят. Не се обсъжда вариант да преминат на онлайн обучение", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че доста от предвидените културни и спортни мероприятия в Ямбол са пропаднали заради коронавируса. Всички с положителни проби за коронавирус в община Тунджа пък се чувствали добре.

Вижте повече по темата във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК