България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Енчо Керязов споделя за уроците на живота в книгата "Обичай смело"

Той вярва, че много хора ще видят промяната в България и ще се приберат

29.06.2020 | 09:35 Редактор: Ивет Арабова

От втория опит световноизвестният акробат и цирков артист Енчо Керязов успя да представи биографичната си книга "Обичай смело" пред публика. Той разказва в нея за любовта към цирковото изкуство, преследването на мечтите и насърчаването на младите таланти. Какво още споделя цирковият артист?

"В много неща е трябвало да бъда смел, на 16 г. постъпвам в цирка. Радостен и щастлив съм, Деветите годишни награди ще се състоят в Пловдив на Римския стадион. В самото начало идеята се зароди да покажа на моя град - Ямбол, до какво ниво е стигнало цирковото изкуство. Щастието в очите на тези деца е много зареждащо", каза в студиото на "България сутрин" Енчо Керязов.

Той обясни, че организацията за "Нощта на звездите" е много тежка, а участниците в спектакъла идват напълно безвъзмездно. По думите му цирковото изкуство е оцелявало през много кризи и ще успеят да се справят тези, които успяват да се променят във времето и да са актуални.

"Въпреки че не съм живял в Ямбол много години, много добре следях как са нещата там. Имаме точна и ясна визия как да съществуват ансамбли и оркестри в такъв вид пазарна икономика", отбеляза Керязов.

Той вярва, че хората, които са се върнали сега в България, ще намерят своята причина да се приберат тук за постоянно.

"Много от тези хора не са виждали България такава, каквато е днес, а тя е променена много и то към по-добро. Надявам се те да видят България с други очи", сподели Енчо Керязов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК