България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

СФСМВР: Трудът на полицаите не се оценява достатъчно

Според Илия Хрисимов служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях

30.09.2020 | 08:46 Редактор: Георги Камарашев

Полицаите се готвят за протестни действия. Какво разгневи служителите на МВР и защо те искат трайно увеличение на заплатите? 

"Успяхме да постигнем компенсирането на извънредния труд на колегите - това касае оперативни работници, районни инспектори и голяма част от колегите. Досега те ползваха почивни 12 дни от годината, които компенсираха по някакъв начин", заяви Илия Хрисимов, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР в ефира на "България сутрин".

По думите му трудът на полицаите остава недооценен.

"Беше видно, че не се оценява труда на служителите на МВР с въпросното постановление, с което бяха увеличение заплатите на въпросните 34 агенции с 30%. Искаме да видим какво е състоянието в МВР. Основната заплата на един полицай е около 900 лв с миналогодишното увеличение. Оттук насетне има някои добавки, които могат да му докарат една чиста заплата от около хиляда лева. Един служител с 20-годишен стаж взима чисти пари 1200 лв. Съботно-неделният труд е изключително лошо заплатен - 10 стотинки на час", коментира Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той увери, че служителите на МВР са разгневени от системното пренебрежение спрямо тях и подчерта, че те са готови за протестни действия. 

"Стигне ли се до протести, категорично ще разграничим нашите искания от тези на сегашния протест. Вътре в МВР няма вътрешно напрежение. Но това отношение на държавата към служителите ги разгневи. Нашите адмирации към служителите на МВР, които обслужват гражданите през тези тежки месеци на коронакризата. Не мисля, че тези хора трябва да бъдат поставени под отрицателен знак", каза още заместник-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 месеца
То на кой ли се оценява труда в тая държава Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 месеца
Трудът на много хора не се оценява. Ама никой не поема отговорност за това! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 15
popa
преди 3 месеца
Убийците и мутрите в МВР искат още по-високи заплати. Те трябва да ги изхвърлят всички на улицата,а те с притенции. Нали от нашите данъци им дават парите на ни бъхтят? Сигнализирай за неуместен коментар