България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Автоинструкторите на протест: Искаме адекватни документи

Масово напускат изпитващи от цялата страна, посочи Йонко Иванов

16.09.2020 | 10:00 Редактор: Юлия Христова

Промени в шофьорските курсове готви държавата. Въвежда се електронно обслужване и електронна документация в автошколите. Според част от бранша корупцията в сектора ще бъде нулирана, според други обаче, именно промените ще станат повод за корекционни практики и повишаване на цените за младите шофьори. 

Масово напускат изпитващи от цялата страна. Има липса на такива и в унисон с това има некомпетентност и няма диалог. Това каза за "България сутрин" председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

По думите му хората, които стоели на меките столове взимали между 2000 и 4000 лева заплата. А тези, който били на първа линия по 650 лв.

"Искат да върнат селфитата, разбирате ли за какво става дума", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"За три години направиха батак какъвто онези след тях няма да могат да го оправят 30 г. Между 10 и 12 октомври минаваме към протести, ако исканията не се изпълнят. Искаме адекватни документи", допълни Йонко Иванов. 

Според него за тежката категория шофьорски курсове цената щяла скочи между 500 и 700 лв. 

"Нека не гадаем и да мине срещата с премиера, ако се състои такава. Няма държава, в която да ви задължат техниката да е изцяло ваша. Това е лобистки текст:, обясни още събеседникът. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да протестират, но и да наложат ограничение, кой да има право да кара /ама без както сега - всеки има човек, който го урежда/. По възраст и натрупан опит да има градация какви автомобили да се карат. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години
Нормално е да протестират Сигнализирай за неуместен коментар