България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Учител попиля протестиращите родители срещу маските в школата

Исканията им са нелогични, неморални и ненаучни, заяви Петър Велков

15.09.2020 | 09:45 Редактор: Тодор Петров

Исканията на протестиращите родители са нелогични, неморални и ненаучни. България има едни от най-либералните мерки в училищата в Европа и света. Странни са тези протести. В България много вярваме на конспиративни теории и недоказани източници.

По този начин учителят и експерт в образователната сфера - Петър Велков, коментира в "България сутрин" протестите на родителите, които се обявиха срещу носенето на маски в училищата. 

"Маските оказват сериозно влияние за спиране на разпространението на вируса. Няма достоверни източници, че маските са вредни и че не може човек да диша през тях. Кислородната сатурация си остава същата. Няма доказани заболявания вследствие на маските. Трябва да се говори с тези родители и да им се обяснят тези неща. За съжаление, те вярват на конспирации", каза още преподавателят.

Според него маските не пречат на усмивките на децата, тъй като по думите му те ги носят през много малка част от времето. Децата дори се грижели за маските си доста по-добре от възрастните.

"Децата разбират много по-добре вируса и отговорността на човека. Свикват много бързо с организацията. Важна е ролята на учителя, комуникацията, важно е да няма стрес, да има открити разговори. Доста добре се получават нещата. В процеса на работа нещата се изпипват", категоричен бе Велков пред Bulgaria ON AIR.

За финал той посочи, че протестите срещу маските и мерките изиграват лоша шега на хората, които протестират срещу тях. И прогнозира, че ще има заболели деца и учители.

"27% от българските учители са в най-застрашената група. Ако нямаме учители, то няма да имаме никакво образование. Затова е много важно да спазваме тези мерки", подчерта Петър Велков.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

5
3 rate up comment rate down comment 0
Родител
преди 3 дни
Не знам какво си мислите, че е попилял въпросният, но е попилял парите на родителите си за дипломи. Това роди новото образование, функционално неграмотни учители със самочувствие без покритие. Само ще замоля да обясните, какъв точно експерт е? Сигнализирай за неуместен коментар
4
6 rate up comment rate down comment 14
Ивелина
преди 1 седмица
Браво за изказването и точното мнение! Тъжно е да знаеш, че в страната ти хората са ниско образовани, че дори не знаят как да опазят себе си, зрели хора не могат ад спазват ЕЛЕМЕНТАРНИ правила, не мислят логично кой може да загуби от ситуацията... Жалко, че всеки се изживява като бунтар, а просто си е сложил алуминиева шапка. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 1 седмица
2
13 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 1 седмица
Това медицински неграмотни хора като почнат да се изживяват като лекари е направо страшно. Ярък пример за съвременнен български учител... Сигнализирай за неуместен коментар
1
13 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 1 седмица
"Попиля"? Що за израз, колеги? Сигнализирай за неуместен коментар