Родителски протест срещу носенето на маски в училищата (+СНИМКИ)

Според министър Вълчев у нас мерките са едни от най-либералните

14.09.2020 | 13:51 Редактор: Ивет Арабова

В навечерието на новата учебна година - родители на протест срещу задължителното носене на маски от децата и изолаторите за ученици с грипоподобни симптоми.

Изолаторите, изградени в училищата, според тях могат да доведат и до психически травми. 

"Няма да е хигиенично. Какво да разчитам - той да я пази в дезинфекцирано пликче ли?", аргументира се родител на първокласник.

"Моята дъщеря е на 9 години, отнемат им свободата. При това положение мисля, че ще остане на дистанционно обучение, въпреки че няма да има контакти", сподели друга майка през сълзи.

По време на откриване на академичната година в Тракийския университет министърът на образованието Красимир Вълчев коментира темата. По негови думи децата ще носят маски в училище около 30 минути, което ще е около 10% от времето.

Според него в училищата е въведен един от най-либералните режими на противоепидемични мерки в сравнение с останалите страни. Той добави, че от МОН препоръчват децата да не прекарват много време в общите помещения и най-вече в коридорите, където всъщност е задължителното носене на маските.

Протестът започна в 12 часа пред МОН, а недоволните родители направиха и шествие до Министерството на здравеопазването. Протести се провеждат и в още няколко града в страната. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 1
Красимир
преди 3 години
Време да се проведе национален протестСРЕЩУ НОСЕНЕТО НА *** ОТ ДЕЦАТА!ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ МОГАТ ДА ГИ СВАЛЯТ,ДА СИ ГИ РАЗМЕНЯТ,ОСОБЕНО МОМЧЕТАТА С МОМИЧЕТА!!!ДОЛУ ГАЩИТЕ !!!Скромно се обажда и един ерген:И МАЙКИТЕ ДА СВАЛЯТ СВОИТЕ, МОЛЯ !!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва да се засили хигиената в училище и самоучителите да носят шлемове които могат да се мият и така... Сигнализирай за неуместен коментар