Протестно шествие в Бургас срещу маските в училище

Те се опитаха да блокират едно от възловите кръстовища в града

14.09.2020 | 22:11 Редактор: Искра Ангелова

Протестно шествие срещу носенето на маски и изолаторите в училищата се поведе и в Бургас. Протестиращите се отправиха към сградата на Регионалната здравна инспекция, като по пътя направиха опит да блокират възлово кръстовище и скандираха "Маски долу".

На протеста срещу носенето на маски срещаме Петьо, който ще бъде в четвърти клас. Има своя позиция и държи тя да се чуе.

"Защото ми се появяват пъпки край лицето и ме сърбят много. Моите съученици казват, че е най-добре да носят маски, но аз въобще не им обръщам внимание", сподели Петьо пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Майката на Петьо е психолог, а бащата лекар. 

"Смятам, че този вирус вероятно е опасен  но не се чувствам по- застрашена от всеки друг път", коментира майката на ученика - Петя Петрова.

Родители настояват да могат сами да решават дали да пускат децата си в училище с маски или без.

"За мен това е символ на дехуманизация и нещо неприемливо за лицето на моето дете", категорична е Мирослава Карабелева. 

Протестиращите се отправиха на шествие, като се опитаха да блокират едно от възловите кръстовища в града.  

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
***. Аз Аз Аз.... Думите нямат значение. Вируса не говори на никой език. Всички сме от едната страна на барикадата той е от другата. Никой никому нищо не налага. Има едни, които се опитват и правят нещо за ограничаването на заразата и други, които говорят Аз, Аз Аз .... Говоренето няма смисъл. Вирусът не разбира никой език. Сигнализирай за неуместен коментар