Ципов, ГЕРБ: Ще приемем мерки за преодоляване на коронакризата

"Машинното гласуване не е панацея", каза депутатът

10.09.2020 | 09:45 Редактор: Искра Ангелова

От БСП решиха днес да не влизат в Народното събрание и да бъдат отвън - на протеста.

"И миналата седмица БСП не се регистрира. Такъв похват е очакван в една политическа дейност, но все пак нека да обърнем внимание, че в неделя предстои избор за председател на Българската социалистическа партия. По-скоро отдавам тяхното отсъствие на това мероприятие. През последните няколко дни станахме свидели на тежки обвинения за манипулация от страна на някои от кандидатите", каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов за "България сутрин".

Според него присъствието им на протеста едва ли ще се осъществи.

"Не очаквам цялата им парламентарна група да присъства отвън. Осигуряването на кворум е работа на управляващите. Смятам, че днес ще успеем да осигурим кворум и Народното събрание ще работи. Тази седмица предстои да бъдат приети промени, а именно мерки, свързани с преодоляване на коронакризата", допълни Ципов пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че организаторите на протеста призовават гражданите да спазват законите.

"Отвън има изградени КПП-та, на които ще се проверяват на случаен принцип гражданите, които са решили да присъстват на протеста. Смятам, че това са правилните действия", категоричен е народният представител.

Ципов подчерта, че се очаква следващата седмица да се разглеждат предложенията за промени в Изборния кодекс.

"Предложението, което ние сме внесли, е с това да бъде осигурено машинно гласуване в 9500 секции. Смятам, че още следващата седмица ще удовлетворим желанието за това да имаме такова гласува. Машинното гласуване не е панацея", коментира депутатът от управляващата партия.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК