България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Магистралите ни - най-скъпи в Европа, но липсва качествено строителство

Според Владимир Тодоров е редно Пътната агенция да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор

24.08.2020 | 09:16 Редактор: Ралица Братанова

Най-натоварената магистрала у нас - "Тракия" - се оказва най-опасна. Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.

В "България сутрин" председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров уточни, че след въпросната катастрофа от АПИ са излезли с позиция, че мантинелата е била изрядна.

"В скорошната ни история имаме подобен казус, когато компроментирана настилка доведе до това автобус да падне в дефилето на Искъра. Вече имаме повдигнати обвинения срещу фирмата, която е извършила ремонта", заяви той.  

По думите му не е нормално да имаме най-скъпите магистрали в Европа при цената на труда, която в България е ниска, а те да не дават качествено строителство.

"Имаме участъци, които са в порядъка на 10 до 13 млн. евро цена на километър", изтъкна Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Според него Пътната агенция трябва да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор, който анонсира проблеми ежедневно.

"Крайно време е да заработи реално тази тол система, за да влязат едни средства, за да може парите за поддържане на тази магистрала да са достатъчни", категоричен бе председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Дидо
преди 3 години
"Материала", така нужен при строителството на магистралите,от няколко години "отлежава" в овшорни банки.Идва времето,когато крадилите поголовно индивиди,ще плащат с лихвите. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Има черни пътища по-равни от нашите магистрали. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Качеството на магистралите на места е ужасно Сигнализирай за неуместен коментар