България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще разбие ли новото поколение системата, за да изгради нов свят?

Коментар на писателя Димитър Недков

21.07.2020 | 09:27 Редактор: Наталия Тотева

Основателно ли е недоволството на протестиращите, които вече 13 дни излизат на улиците, за да поискат оставките на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев? Писателят Димитър Недков каза за Bulgaria ON AIR, че този път, за разлика от други години, протестите са на едно съвършено ново поколение.

"Ние, преходниците, дойдохме от един друг свят, повярвахме в някакви обещания, също протестирайки срещу нещо. Трябваше да минат тридесетина години, за да разберем, че май се самоизлъгахме", отбеляза Недков.

Според него е възможно новият свят да се изгради от децата на сегашното поколение, които искат да унищожат системата.

"Голяма част от тези млади хора, които са днес отвън на площадите, пандемията ги върна тук. Какво завариха? Смачканите си родители от тази система, създадена от нас", коментира писателят за "България сутрин".

Недков се надява протестиращите да наблегнат на искането за достойно образование у нас.

"Младите хора трябва да знаят да правят разлика между лява и дясна партия и между лява и дясна концепция за живота", добави той.

По негово мнение трябва да се показва на младите как да не повтарят грешките на предходното поколение.

"Генезисът на това, което искаме днес да си отиде, започна не преди няколко години, а 2002 г. със създаването на един много интересен проект в България, официално регистриран. Надявам се и върховенството на закона да погледне в този аспект. Създаването на проекта "Глобална България", където се събраха едни хора и казаха: Дайте да използваме възможностите на глобализма", обясни гостът в студиото.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 0
Георги Прокопов
преди 3 години
" Да използваме възможностите на глобализма"Глобализмът ИЗПОЛЗВА НАС, не се ли разбра това, ИЗПОЛЗВАТ НИ : САЩ, ЕК, ЕС, ЗАПАДА, ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА, СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ НА ПРЕХВАЛЕНИЯ ЕС, НАТО. АЙДЕ МАЛКО СЕ ПОЗАМИСЛЕТЕ, ОТВОРЕТЕ СИ " КОМПЮТРИТЕ" И ДАНО РАЗБЕРЕТЕ, И СЕ ОСЪЗНАЕТЕ, ЧЕ САМО ГУБИМ, ГУБИМ!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
ЕК и ЕП
преди 3 години
Българският народ брагодари само не отпускайте парите преди да изтече мандата на Властелинът на ЧЕКМЕДЖЕТАТА, че нищо пак няма да разбереме от помощта Ви Сигнализирай за неуместен коментар