България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Психиатър: Политическата психопатия няма граници

Според Веселин Герев политиците се променят в негативен план, след като вземат властта

21.07.2020 | 08:21 Редактор: Наталия Тотева

Протестите в страната с искане за оставка на правителството продължават. Психиатърът Веселин Герев отбеляза за "България сутрин", че младото поколение иска ясна визия за бъдещето.

"На този етап и заради ситуацията, и заради кризата със заразата, в цял свят визия за бъдещето не може да се прави в по-далечен план", коментира Герев.

По думите му политиците у нас тотално се променят, след като получат властта, като "политическата психопатия няма граници - безочието също".

"Аз преди 10 г. въведох едно понятие - "политическа шизофрения". Това е едно много интересно състояние, в което влизат нашите управници. Докато получат властта са много благи, разбрани хора, много диалогични, съчувстват, хвърлят обещания. Но когато вземат властта те тотално се променят. Именно това е т.нар. шизофренен процес - тоталното раздвояване между това, което се говори и това, което се прави. И настъпва едно състояние на безцеремонност, на арогантност, не се откликва на проблемите на хората", обясни психиатърът пред Bulgaria ON AIR.

Според Герев, колкото повече управляващите не искат да чуят протестиращите, толкова по-активни ще стават те.

"За да се стигне до тези протести на улицата, това е генерирано напрежение в последните 10-12 години", смята той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"Приказка за стълбата" на Смирненски някой ако не е чел - да я прочете. Не е дълго, а е най-точния анализ, който някога е правил! Сигнализирай за неуместен коментар