България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Целта на протестиращите била да променят моралния баланс, а не политическия

Харалан Александров и Татяна Буруджиева с коментар за рокадите в МС

16.07.2020 | 09:27 Редактор: Ралица Братанова

Управляващите признаха, че готвят собствени сценарии за излизането от политическата криза. Сред тях са оставка и предсрочни избори, експертен кабинет или вот на доверие заедно с преформатиране на състава на изпълнителната власт. 

Борисов обаче изпревари събитията с искането на оставките на Емил Караниколов, Младен Маринов и Владислав Горанов.

"Ако има добра политическа практика, която създаде Борисов, това е да се изчиства от хора, които трябва да се махнат", коментира политологът Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея протестите няма така бързо да се свият и да излинеят, а напротив. 

"Структурите на ГЕРБ не желаят правителството да си подаде оставка", поясни тя.

По думите ѝ хората искат повече да ги питат, искат повече да ги чуват и това да е постоянно. 

Социалният антрополог Харалан Александров коментира пред Bulgaria ON AIR, че когато улицата заяви своето участие в политическия живот, емоциите взимат връх. 

"Тези хора не са там, за да променят политическия баланс. Те са там, за да променят моралния баланс. Те са съгласни с това, че потенциално едно влизане в избори в лошо време може да бъде разрушително, но казват "по-добре хаос, отколкото това", каза още той.

Според него голяма част от привържениците на ГЕРБ също имат критики към някои неизяснени отношения с ДПС.

"В тази ситуация другите двама ключови играчи - президентът и главният прокурор не изглеждат склонни към отстъпки. Единственият човек, който може да менажира това усещане за сериозно сътресение, което предстои и трябва да плати цена за това е премиерът" заяви още Александров.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Харалан Александров отдавна се продаде на герб. Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Да, от години само се пребоядисват Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
София
преди 3 години
Стотици хиляди Българи издържани с ограбвани кървави милиарди през бюджета слушкат и папкат докато през техните министерства и ведомства с е ограбват милиарди народни пари през доказано корупционни и престъпни проекти.НСО ДАНС И МВР грижливо записват след 1978 година всичко около милиони Българи слушат и не смеят да обевят наглите престъпници на власт вкл около БОрисов и в министерства и ведомства.Ликвидират БЪлгарите в България безмилостно.. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
София възмутена от Б
преди 3 години
Терористие поят със пси активни нарко спец добавки власт подставени.Борисов дава тестови данни за ограбващ цели нации спец препарат " ШИроки пръсти"Лично раздава милиарди з ахарчене на подставени партиини фирми вкл за НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНИ НЕЗАКОННИ ПРОЕКТИ/вижте милиарди за терор с КАМЕРИ Срещу милиони деца в ясли,училища и детски градини.ЗА ВИДЕО ТЕРОР СРЕЩУ БЪлгария тн ТОЛ СИСТЕМА И Десетките хиляди тежко вредни камери и скенери за тн ДИГИТАЛИЗАЦИЯ И ЦИФРОВИЗАЦИЯ УВреждащ ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
София възмутена
преди 3 години
Нагли престъпници окупирали власта на 9.11.1989 година менкат на власт доказано престъпни групировки маскирани като партии вкл ГЕРБ и други/вижте ги по списъци и години.Провежда се целенасочена ликвидация на БЪлгарския народ .Блокирана е раждаемоста.Терористите на власт ползват добре обработени методи за пси обсебване и манипулиране на милиони избиратели.След 1997 година чрез нагло престъпни съоръжения инсталирани в лични документи неудобните се блокират през лични документи. Сигнализирай за неуместен коментар