Анализатор: Протестите са политически, нищо няма да променят

"Много ми е странно като видя Христо Иванов до Мая Манолова", каза Пламен Юруков

13.07.2020 | 22:35 Редактор: Ралица Братанова

Гражданското недоволство срещу правителството не стихва вече пети ден. 

"Има много стари, познати лица от предишни протести. Много от 2013 г. Виждаме, че друга политическа сила стои зад тези протести. Тя е инспирирана от издигнатия от нея президент и от една страна това върши добра работа да отклони вниманието от скандалите, които имаме с неговите съветници", коментира политическият анализатор Пламен Юруков в "Денят ON AIR".

По думите му протестът е нормално политическо явление, въпросът е обаче, че когато той не е конкретизиран, последствията от него няма да са с толкова голямо значение.

"Много ми е странно като видя Христо Иванов до Мая Манолова, до Александър Томов и до президента Радев. Този протест започна като политически и неговата същност е политическа", каза още анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Според него протестите са поведени именно от Румен Радев, който трябва да се грижи за единството на нацията и още тук започват политическите несъответствия. 

"Почти всички хора са недоволни от правителството. В България има много неща, за които да си недоволен. Има много проблеми за решаване. От тези протести нищо не може да се промени", категоричен бе Юруков.

Той е на мнение, че изходът е България първо да тръгне по пътя на реформите и да се промени дейността на самите институции, както и промяна на Конституцията.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК