Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов

Решението е взето след среща на лидера на ГЕРБ с областните координатори

15.07.2020 | 20:10 Редактор: Ивет Арабова

Председателят на ГЕРБ и министър-председател - Бойко Борисов, поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението беше взето след среща на Борисов с областните координатори на партията. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов декларираха пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно. Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре.

Партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност, съобщиха от ГЕРБ.

По време на срещата е била дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР е отбелязало добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Бил е оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК