Борисов: Мъчно ми е за разединението на нацията и невинно битите

Премиерът заяви, че от ГЕРБ ще водят разговор с коалиционните партньори

15.07.2020 | 11:46 Редактор: Ралица Братанова

За мирните протести и против агресията се обяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. 

"Мъчно ми е за полицаите и невинно битите хора. Виждате, че се взривяват бомби в хората. Целта е да се окървавяват и знаят, че аз веднага ще тръгна", каза премиерът.

А да си тръгнат засега управляващите нямали намерение. Решение за евентуална оставка щяло да се обмисля след европейския съвет този уикенд. 

 Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението, каза той във връзка със социалните искания на протеста. По думите му, икономическите мерки, които се прилагат, не са като икономиката да работи.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

"Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят - от Америка до Европа", заяви премиерът и прогнозира, че ще става по-лошо. До този момент не са спирани социални плащания, проекти и не е теглен заем, но "влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана".

Премиерът каза още, че в обществото се създавали внушения, а кой стои зад компроматите и атаката по властта било ясно. 

Борисов призова да не се нагнетява напрежението, а министрите му да не пишели в социалните мрежи, защото дразнели хората. 

В четвъртък коалиционните партньори ГЕРБ и ОП ще се срещнат, за да набележат план за стабилизирането на държавата. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК